Avainsanatyökalu: Mikä on paras avainsanatutkimukseen?

Avainsanatyökalu on hakukukoneoptimoijan tärkein väline, ilman työkaluja avainsanojen ja kilpailutilanteen arviointi on huomattavasti haastavampaa.

Kaikki avainsanatyökalut eivät kuitenkaan ole yhtä hyviä, varsinkin silloin jos teet hakukoneoptimointia Suomessa.

Vertailin suosituimpien avainsanatyökalujen toimivuutta suomessa ja tulin siihen tulokseen, että ainoastaan muutama on rahansa arvoinen.

Miksi tarvitsen avainsanatyökalun?

Avainsanatutkimus on niin hakukoneoptimoinnin kuin hakusanamarkkinoinnin tärkein osa-alue. Sen tekeminen ja uusien ideoiden löytäminen on huomattavasti helpompaa kun käytössäsi on siihen tarkoitettu työkalu.

Avainsanatyökalu antaa sinulle suositusten lisäksi loistavan katsauksen markkinaan. Näet mm. paljonko kyseisellä avainsanalla tehdään kuukaudessa Google hakuja, onko avainsanalla paljon kilpailua (eli miten helppo on rankata ykköseksi) sekä arviot, paljonko klikkaus keskimäärin maksaisi Google adsistä ostettuna.

Sen sijaan että kirjoittaisit sisältöä jota kukaan ei edes googleta, pystyt tekemään “täsmä-iskuja” juuri niillä hakusanoilla jotka ovat liiketoimintasi kannalta tärkeitä.

Parhaat avainsanatyökalut

Suomalaisia avainsanoja tutkiessa voin suositella ainoastaan kahta työkalua, nämä työkalut tarjoavat runsaasti ominaisuuksia, kiitettävän tarkkuuden ja erinomaista vastinetta rahalle.

Ahrefs

Ahrefs on ylivoimaisesti paras ja todennäköisesti myös suosituin työkalu niin avainsanatutkimukseen kuin kaikkeen muuhunkin hakukoneoptimointiin suomessa.

Ahrefs antaa runsaasti suosituksia relevanteista avainsanoista, osviittaa kilpailutilanteesta, klikkihinnat jne..

Koska kysymykesessä on täysverinen SEO työkalu, voit analysoida helposti myös kaikki kilpailijan avainsanat.

Ahrefs hinnat alkaen $99/kk, viikon kokeilun saat 7 dollarin hintaan.

Myös ilmaiset työkalut avainsanojen analysointiin, voidaan käyttää maksutta oman sivuston analysointiin.

Semrush

SemRush on toinen suomessa toimiva vaihtoehto, dataa on hyvää ja sitä on riittävästi.

Tänne on saatavilla myös 30 pv ilmainen kokeilujakso.

Ubersuggest

Ubersuggest työkalu

Lipevien markkinamiesten kehittelemä työkalu, suosittu koska ilmainen. vain persaukiset bloggaajat suosittelevat. avainsanasuositukset huonoja. En suosittele

Google Search Console

Ei varsinaisesti sovellu työkalu avainsanojen löytämiseen, mutta antaa ideaa millä hakusanoilla verkkosivusi löytyy tällä hetkellä Googlesta.

Loistava työkalu kun haluat etsiä ideita sisällön laajentamiseen

moz

Moz avainsanatyökalu

roskaa. ihan joka aspektilla, niin avainsanojen tutkimukseen kuin linkkien analysointiin. Antaa ilmaisen 30pv kokeilujakson

Keywordtool

roskaa

Long tail pro

roskaa

Majestic

Ihan ok SEO työkalu, mutta ei hyvä avainsanatutkimukseen

KWfinder

 roskaa

Cognitive SEO

roskaa