Hyvä ja halpa virtuaalipalvelin 2022

Virtuaalipalvelin on tehokas, mutta edullinen vaihtoehto kotisivujen hostaamiseen.

Markkinoilta löytyyy useampikin halpa virtuaalipalvelin, mutta parhaan valitseminen saattaa olla haastavaa.

Suomessa sekä maailmalla on kourallinen suosittuja ja hyvämaineisia palvelutarjoajia, joilta halpa virtuaalipalvelin kannattaa ostaa. Halvimmillaan virtuaalipalvelin kustantaa vain muutaman euron kuukaudessa!

Tässä artikkelissa tarkastellaan muutamaa halpoja virtuaalipalvelimia tarjoavaa yritystä ja mietitään, kannattaako verkkosivut hostata halvalla virtuaalipalvelimella.

Parhaat halvat virtuaalipalvelimet 2022

Jos tulit etsimään vain listausta parhaista halvoista virtuaalipalvelimista, se on tässä!

1. DigitalOcean

DigitalOcean on tunnettu virtuaalipalvelin tarjoaja ohjelmoijien keskuudessa. Halvimmillaan virtuaalipalvelin kustantaa vain 5 dollaria kuukaudessa.

DigitalOceanin virtualipalvelimet ovat nopeita ja luotettavia. Palvelimille voidaan myös asentaa useita sovelluksia (kuten WordPress) vain napinpainalluksella

2. Vultr

Vultr on toinen suosittu palveluntarjoaja, joka tarjoaa edullisia virtuaalipalvelimia alkaen 2,5 dollaria kuukaudessa.

Palvelimet ovat nopeita ja luotettavia, suomea lähin palvelin sijaitsee Ruotisissa

3. UpCloud

Upcloud on arvostettu palveluntarjoaja, joka tarjoaa edullisia VPS palveluita alkaen 5 dollaria kuukaudessa.

Upcloud tarjoaa virtuaalipalvelimia myös Helsingissä. Suomenessa sijaitseva virtuaalipalvelin kustantaa hieman enemmän, 7,5 dollaria kuukaudessa.

Mikä on paras halpa virtuaalipalvelin?

Paras halpa virtuaalipalvelin riippuu tarpeistasi. Kaikki listallamme olevat palveluntarjoajat ovat hyvämaineisia ja tarjoavat nopeita ja luotettavia palvelimia.

Isoja eroja näiden kolmen välillä ei ole. Merkittävimmät erot ovat lähinnä palvelimien sijainneilla. DigitalOceanilla lähin on Saksassa, Vultr Ruotissa ja UpCloudilla Helsingissä.

Minkälaiselle sivustolle halpa virtuaalipalvelin soveltuu?

Halpa virtuaalipalvelin soveltuu pienille sivustoille, kuten blogeille ja pienille verkkokaupoille.

Käytännössä jos hostaat sivustoasi tällähetkellä webhotellissa, on edullinen virtuaalipalvelin todennäköisesti parempi vaihtoehto.

Mitä eroa on virtuaalipalvelimen ja webhotellin välillä?

Käytännössä virtuaalipalvelimella on vähemmän rajoituksia, voit konfiguroida palvelinta lähes niin paljon kuin haluat.

Webhotelleissa ominaisuudet ovat huomattavasti rajallisemmat ja isommat muutokset vaativat usein apua palvelutarjoajalta.

Toisaalta virtuaalipalvelin ei todennäköisesti ole hyvä vaihtoehto aloittelijalle, sillä se vaatii jonkin verran osaamista serveripuolella, jota ei webhotelli asiakkailta vaadita.

Mikä on virtuaalipalvelin

VPS eli virtual private server on fyysinen palvelin, joka on jaettu useisiin instansseihin, joista jokainen toimii kuin oma itsenäinen palvelin. Näitä instansseja voidaan käyttää yhdellä fyysisellä palvelimella tai ne voidaan jakaa useammalle palvelimelle.

Virtuaalipalvelimen kutakin instanssia kutsutaan virtuaalikoneeksi (VM), ja se voidaan itsenäisesti käynnistää uudelleen, kytkeä päälle tai pois päältä, ja siihen voidaan asentaa oma käyttöjärjestelmä. Tämä mahdollistaa paljon suuremman joustavuuden ja skaalautuvuuden kuin yksittäinen fyysinen palvelin.

Yritykset käyttävät virtuaalipalvelimia usein edullisempana vaihtoehtona omille palvelimille ja web-kehittäjät uusien sovellusten tai ohjelmistojen testausympäristönä.